Fin de vacances d'hiver
Jups, mijn week wintervakantie hier zit er bijna op. Het was een heel geslaagde week met ook veel sport en cultuur! Hier nog het relaas van de laatste dagen:
Dus inderdaad, ik ben eindelijk nog eens deftig gaan sporten. Er was een dag waar er niets op mijn planning stond, dus dan had ik besloten om naar buiten te gaan en de eerste de beste squashclub binnen te gaan. Ik wist dat ik via de universiteit heel goedkoop kon squashen, maar ik had toch wel liever iets wat dichter bij lag..en waar ze veel goede spelers hebben! Mijn eerste poging was meteen raak, een simpel (vrij versleten) clubje waar alles er heel gemoedelijk aan toe gaat. De uitbater had meteen een match voor mij geregeld voor 3 uur later, ik kon al niet wachten om te spelen! Hij vroeg me ook of ik Sam van Brusselen kende en of ik zoals hem speelde qua niveau.. (ja ik ken hem en NEE ik speel niet zo goed, hij is dan ook de nr 1 van België) Eens later daar en omgekleed kon ik al wat ballen slaan, wat al deugd deed.. Eerst kwam er een man van in de 30 binnen waar ik 1 setje mee speelde, met hem had ik weinig problemen. Daarna kwam mijn echte tegenstander, iemand van 17 die in België makkelijk een B-speler zou kunnen zijn.. Maar ik heb me goed verweerd (wel 3/1 verloren). Op het einde was ik kapot, doch voldaan. Spijtig genoeg begon ik tegen het einde het wéér in mijn rug te krijgen..iets waar ik sinds mijn aankomst in BDX geen last meer van had.. Nu weet ik dus zeker aan wat het ligt. Dinsdagavond kan ik weer komen voor een match en zelfs groepslessen, ik hoop maar dat mijn rug niet gaat tegen stribbelen!
De volgende ochtend was ik gaan fitnessen met Karolien (een Belgische) en Marion (een Franse), in weeral een vrij ouwbollig fitnesske. We mochten één keer alles gratis proberen. De fitness deed ook weeral deugd, maar ik ben nog niet zeker of ik die fitness nog ga blijven gebruiken..sommige apparaten zijn echt wel heel oud, tot onveilig.
Die namiddag was ik met Simon, Elena en Zane naar het wijnmuseum gegaan in Bordeaux. Voor 5 euro mochten we het bezoeken en daarna 2 wijnen degusteren! Het museum zelf was de moeite, eigenlijk heel simpel: 2 gangen met informatie over de geschiedenis en veel gebruik van video, altijd handig. Op het einde mochten we dus wat degusteren met bijhorende uitleg..ik wordt nog een expert in wijn. Al dat gedegusteer en dan nog mijn vak Droit de la vigne et du vin..
Tussendoor kon ik eindelijk nog eens skypen met Nika, daar had ik lang op moeten wachten..ze was dan ook 2 weken op vakantie geweest in Argentinië. Het deed heel goed en gaf me weer veel energie.
Als afsluiter van deze volle dag (zaterdag) kwamen Karolien en Kathlien (2 Belgische meisjes) pannekoeken maken bij mij thuis..wel eens leuk om nog eens vlot, op het gemakske NL te praten! Het was heel geslaagd, eerst crêpes met hartige dingens zoals kaas/spek/sla.. en als dessert: crêpes met choco! Ondertussen keken we (wel vooral Karolien) via livestream naar de bekerfinale van de volleybal in België, waarvan Karolien enkele spelers persoonlijk kende. Wat later kwamen er nog andere Erasmussers binnen en boem patat: weeral veel volk in mijn kot = veel opruim de volgende dag! Maar we bleven niet te lang, er was een kotfeestje bij wat fransmannen, al de 2de keer dat ik daar kwam en het was weeral goed. Alle ingrediënten om me vandaag totaal tot een zombie te maken.
Zo eindigt dus mijn eerste vakantie hier, het was zeer geslaagd. Morgen dus weer flink naar de les en opletten! (als ik überhaupt begrijp wat ze zeggen).
Salut,
Michiel!
Heey lieve schat!
Ondertussen heb je duidelijk ook geleerd wat feestjes zijn! (en je zegt iets van mij.. hehe)
Ben heel blij dat je er een leuke vakantie op hebt zitten en dat alles wat ik van je hoor positief is!
Ik hoop dat ik snel met jou Bordeaux eens kan gaan verkennen.. want al die verhalen doen me al zin krijgen!
Dikke zoen!
Hou van je!